Dit is het nieuwe bestuur van Homeless Child

15 augustus 2018, door Melanie onder Nieuws

Zoals u hier kunt lezen, draagt het huidige bestuur van Homeless Child in de komende drie maanden haar verantwoordelijkheden en taken over aan het nieuwe bestuur. Daarmee is het voortbestaan van onze mooie en nuttige stichting gewaarborgd en kunnen wij ook in de jaren die voor ons liggen een blijvende invloed uitoefenen van kinderen in Honduras.

Met gepaste trots en veel dankbaarheid stellen wij het nieuwe bestuur aan u voor:

Manon Reus, voorzitter

Manon-Reus

Manon Reus, voorzitter

In 2014 ben ik tijdens mijn studie via Homeless Child in Honduras terechtgekomen. Sindsdien voel ik me verbonden met het land en Proniño. Waardoor ik daar meerdere malen voor langere tijd als vrijwilliger heb gewerkt in alle lagen van de organisatie. Samen met Evelyne (vice voorzitter) heb ik trainingen ontwikkeld en gegeven voor de medewerkers van Proniño. Over communicatie, groepsdynamica, feedback en hoe om te gaan met moeilijk gedrag van zowel collega’s als kinderen. Ook hebben we diverse activiteiten voor de jongens en meisjes georganiseerd. Dit kon natuurlijk niet zonder veelvuldig overleg met de directie.
Ik heb veel respect voor Proniño en Homeless Child. Zij verrichten belangrijk werk voor de toekomst van Honduras. In mijn ogen verdienen kinderen een goede opvoeding, veilige plek om op te groeien en een eerlijke start aan hun volwassen leven. Proniño is zo’n plek voor 35 kinderen en hopelijk zal dat nog lang zo blijven.
Ik ben opgeleid tot wijkverpleegkundige. Daarnaast heb ik de opleiding ‘International Public Health’ gedaan met focus op Honduras en (seksueel) geweld tegen vrouwen.

Thera Reus, secretaris

Thera Reus, secretaris

Ik ben Thera Reus, arts van beroep met inmiddels ervaring in de psychiatrie, ouderenzorg en seksuele gezondheid. Door mijn zus, Manon, ben ik in aanraking gekomen met Homeless Child en Proniño. Ik heb het geluk gehad om de kinderen te mogen leren kennen op 2 verschillende momenten (2015 en 2018). Ik denk dat ik door mijn professionele achtergrond en ervaring veel te bieden heb aan zowel Proniño als Homeless Child.
Michael LeNoir, penningmeester (Amerikaan, woonachtig in Nederland)

Michael LeNoir, penningmeester

I’m Michael LeNoir, I’ve collaborated with Homeless Child in 2015 and 2016 as a volunteer with The Children’s Home Project and Proniño. My background is in finance & entrepreneurship, but I was able to learn more while collaborating with Bas Wiersma, Manon Reus, and Evelyne Willemsen on the training, sports, and therapy programs. I’m excited to continue working with Homeless Child on accountability and communication with the Dutch, U.S., and Honduran partners!
Evelyne Willemsen, vice voorzitter

Evelyne Willemsen, vice voorzitter

Ik ben Evelyne Willemsen, opgeleid tot dramatherapeute. In 2014 en 2015 ben ik als vrijwilliger van Homeless Child theaterstukken gaan regisseren en uitvoeren met de kinderen bij Proniño. Momenteel ben ik in Nederland werkzaam in de kinderopvang, maar door alle wondertjes die ik heb meegemaakt in de periodes dat ik bij Proniño was, kan ik het moeilijk loslaten. Daarom combineer ik graag mijn werk met mijn rol als vice voorzitter van Homeless Child.
Cornieleke de Klerk, algemeen lid

Cornieleke de Klerk, algemeen lid

De afgelopen jaren heeft Manon veel verteld over Proniño. In deze verhalen, mooi of minder mooi, stond de liefde voor de kinderen centraal. Deze liefde motiveert mij om als onderdeel van het bestuur Proniño te kunnen ondersteunen en de kinderen een goede basis voor een zelfstandige toekomst te geven. Ik hoop hierbij mijn ervaring die ik opdoe in mijn werk als interimmer bij de overheid, te kunnen inzetten.

Een reactie op “Dit is het nieuwe bestuur van Homeless Child”

  1. Doederik Schönau zegt:

    Gefeliciteerd met het voortbestaan van Homeless Child! Het is mooi als lokale organisaties op eigen benen kunnen staan, maar een organisatie in Nederland die zich de problemen van thuisloze kinderen in Honduras (en elders) aantrekt kan veel betekenen, ook in de toekomst! Ik wens het nieuwe bestuur heel veel succes en blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Reageer